Múzeumok Éjszakája

Írta Admin 2018. 06. 24. 0 Komment(ek)

Két helyszínen várták programok a kiskunhalasi közönséget a Múzeumok Éjszakáján. A programok szombaton délután kezdődtek, és párhuzamosan zajlottak a Csipkeházban és a Thorma János Múzeumban. Mindkét intézmény számos érdekes és színes programot kínált tárlatvezetése mellé.

 

 

A Múzeumok Éjszakája programjai már szombaton délután elkezdődtek két kiskunhalasi helyszínen. A Thorma János Múzeum immár több mint 10 éve rendezi meg e népszerű rendezvényét. A tárlatvezetések mellett voltak játékok, kézműves foglalkozások és nosztalgiatotózásra is lehetőség nyílt.

 

 

- Lehet, hogy elfogult vagyok, de a múzeumoknak nagyobb a terük éjszakai rendezvényekre, mint a színházaknak, ahol amúgy is este kezdődnek az előadások. Részben azt mutatjuk, amit nappal, de az éjszakai programokban van izgalom – mondta Szakál Aurél. – A Bay Gyűjtemény új lehetőségeket hozott az előző évhez képest. Rengeteg múzeumpedagógiai eszközünk is van, ezeket is fejlesztettük és mind bevetettük. További újdonság, hogy több talk show is volt mind a beszélgetésben résztvevőknek, mind a közönségnek – tette hozzá a múzeumigazgató.

 

 

A Csipkeház szintén a Múzeumok Éjszakájának helyszíne volt. A gyerekekre és a felnőttekre egyaránt gondoltak a szervezők. Ki-ki érdeklődési körének megfelelő programot választhatott magának a kulturális kínálatból.

 

 

- Azért fontos a Múzeumok Éjszakája, mert lehetőséget ad azoknak is a látogatásra, akik egyébként nem jönnek. A kisgyerekeknek a Szivárvány Bábszínház előadásait ajánlottuk. A kicsiktől a felnőttekig mindegyik bemutatójukat megelőzte egy bábkészítési kézműves foglalkozás. A Csipkemúzeumban csipketörténeti tárlatvezetés és interaktív csipkevarrási bemutató várta a felnőtteket. A gyerekeknek csipke kézműves asztal kínált élményt a hungarikumunkkal való ismerkedésben – tájékoztatott Szécsiné Rédei Éva, a Csipkeház igazgatója.

Forrás:  halasmedia.hu