Bécsi vendégségben a halasi csipke

Írta Admin 2019. 11. 23. 0 Komment(ek)

Az osztrák fővárosban tekinthették meg az érdeklődők iparművészeti remekünket november 20-án. A Halasi Csipke Közalapítvány és a Csipkeház küldöttsége Bécsben, Magyarország Nagykövetségén mutatta be  hungarikumunkat. A program köszöntőkkel indult, néptánc- és divatbemutatóval folytatódott, majd kiállításokat lehetett megnézni. A rendezvényt német nyelvű könyvbemutató zárta.

A jeles eseményen Bécsben székelő diplomáciai testület diplomatái, nemzetközi szervezetek vezetői, az osztrák politikai, kulturális és gazdasági élet vezetői vettek részt. A programot a 30 éve szabadon elnevezésű rendezvénysorozat keretében szervezték a Magyar Nemzeti Értékek Napjához kapcsolódóan.

 

 

A Halasi Csipke Közalapítványt Pajor Kálmán kuratóriumi elnök képviselte. A Csipkeház részéről Szécsiné Rédei Éva igazgató és Farkas Éva csipkevarró utazott az osztrák fővárosba. A bécsi nagykövetségen egy mini kiállítást rendeztek be a halasi csipke legszebb darabjaiból.  A csipkevarró bemutató alkalmával pedig élőben is figyelemmel lehetett kísérni az öltéseket.

 

 

- A látogatóknak nagyon tetszett a kiállításunk.  Különösen a Julianna és a Magyaros terítőt csodálták meg sokan. Az eseményen körülbelül százötven, kétszázan vettek részt.  A delegációnkat külön köszöntötte dr. Nagy Andor nagykövet. A rendezvényt V. Németh Zsolt hungarikumokért felelős államtitkár nyitotta meg – tudtuk meg Szécsiné Rédei Évától. 

 

 

A rendezvényt By Me divatbemutató színesítette. A ruhákat Hrivnák Tünde divattervező álmodta és valósította meg. Kollekciójából nyolcat halasi csipke díszített. A programot Wolfgang Bachkönig Sommer 1989… című könyvének bemutatója zárta.

 

 

forrás: halasmedia.hu