Meglepetésekkel teli éjszaka a halasi múzeumokban

Írta Admin 2019. 06. 24. 0 Komment(ek) Hírek,

A kultúra iránt érdeklődőket idén is több helyszínen várta a Múzeumok éjszakája programsorozat Kiskunhalason. A rendezvények már délután öt órakor megkezdődtek és a legkitartóbbak valóban éjszakába nyúlóan élvezhették az intézmények által kínált érdekességeket.
A hagyományoknak megfelelően a kiskunhalasi Csipkeház és a Thorma János Múzeum idén is csatlakozott a Múzeumok éjszakája programsorozathoz, melynek nem titkolt célja, hogy a rendhagyó időintervallumban nyitva tartó kulturális központokba olyan személyeket is bevonzanak, akik egyébként ritkán vagy talán soha nem jutnak el egy múzeumba.

 

A pénteken átadott Csipkeházban a család minden tagja megtalálhatta a legszimpatikusabb programokat. A legkisebbeket bábkészítéssel és mesejátékkal fogadták.

 

A szülők, nagyszülők pedig rendhagyó tárlatvezetések keretében ismerkedhettek meg a megszépült épülettel és a kiállítással. A kellemes nyáresti hangulatról koktélokkal gondoskodtak a szervezők.

 

- Büszke vagyok arra, hogy a Múzeumok éjszakáján már ebben a megszépült épületben fogadhatjuk látogatóinkat. Bízom abban, hogy a rendezvény hatására sok olyan látogató jutott el hozzánk, akik mondjuk, munkaidőben nem tudnának felkeresni bennünket, de ez a rendkívüli nyitvatartási idő ezt most lehetővé tette számukra is – árulta el Szécsiné Rédei Éva, a Csipkeház igazgatója.

 

Ezzel egy időben, a Thorma János Múzeumban is felpezsdült az élet. Már a bejáratnál nagy felirat hirdette, milyen rendezvény is zajlik az épület falai között a kései órákban.

 

- Egy intézményvezető sosem lehet elégedett. Értelem szerűen mindig több és több látogatót szeretnénk bevonzani, de most úgy tűnik, az előre meghirdetett rendhagyó feladatot megtették hatásukat. Sok gyermek vett részt a kincskereső feladatunkban, és a különféle játékos állomásokat is sokan teljesítették. Amíg a legkisebbek játszottak, a szülők kulturális totót tölthettek ki, a legügyesebbeket pedig természetesen díjaztuk is – mesélte Szakál Aurél igazgató.

 

A múzeum szinte minden szegletében lehetett valamilyen érdekességgel találkozni. Sokakat vonzottak az ügyességi, kreativitást igénylő feladatok, de élénk volt az érdeklődés a beszélgető sarokban is, ahol óránként más és már műsorvezető ült asztalhoz egy-egy érdekes riportalannyal.

 

 

 

Forrás: halasmedia.hu