Mestermunkák a határ két oldalán

Írta Admin 2019. 04. 07. 0 Komment(ek) Hírek,

A magyar-szerb határ két oldalán működő három szervezet „Mestermunkaturizmus: helyi értékek határon átnyúló nézőpontban” című programját az Európai Unió támogatta. A Halasi Csipke Közalapítvány, a  szabadkai Lányi Ernő Egyesület és a tavankúti Matija Gubec Szalmakészítő Egyesület részvételével megvalósuló projekt záró konferenciájára március végén került sor a Vajdaságban.

 

 

Városunk nevében dr. Bognárné Nagy Éva önkormányzati képviselő, Szabadka részéről Horváth Tímea alpolgármester asszony üdvözölte a vendégeket. Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány kuratórium elnöke és a résztvevő egyesületek vezetői értékelték a projekten belül megvalósuló eseményeket.

 

 

- E pályázat finanszírozta a Csipkeházban tavaly megrendezésre kerülő vallási témájú csipke és kézműves kiállítást, a szabadkai halasi csipke tárlatot, valamint több  workshopot és szemináriumot rendeztünk a résztvevő egyesületeknél – tette hozzá Szécsiné Rédei Éva, a Csipkeház igazgatója.

 

A záró konferencián került sor a projekt keretében kiadott Mestermunkák a határ két oldalán című könyv bemutatójára. Kiskunhalasról közel negyvenen látogattak el a rendezvényre, a Lányi Ernő Egyesület székházába. A halasi vendégek részt vettek Szabadka híres szülötte, Kosztolányi Dezső emlékére rendezett városi ünnepségen is.  Kiskunhalas polgárai nevében dr. Bognárné Nagy Éva és Pajor Kálmán koszorút helyezett el Kosztolányi Dezső szobránál.

 

- A projekt eseményeit valamennyi résztvevő sikeresnek értékelte.  A kézműves hagyományokra épülő programok hozzájárultak a térség turisztikai  erejének növekedéséhez - fogalmazott Szécsiné Rédei Éva.