A szépségkirálynőnk nemzeti ajándéka lett a halasi csipke

Írta Admin 2018. 11. 01. 0 Komment(ek) Hírek,

Halasi csipkét visz a nemzet ajándékaként a Miss World szépségverseny döntőjére Szarvas Andrea. Magyarország szépségkirálynője személyesen vette át a hungarikumot Fülöp Róbert polgármestertől a városházán. Az Országházat ábrázoló alkotást Andrea választotta ki, a Kínában megrendezett világszépe választás kísérőrendezvényén lesz egy kiállítás, majd elárverezik, a bevételt pedig jótékony célra fordítják majd.

 

 

Kiskunhalasra látogatott Magyarország szépségkirálynője, Szarvas Andrea. A 20 éves vésztői lány fontosnak tartotta, hogy személyesen jöjjön el városunkba és megtekintse a halasi csipke alkotóműhelyét is. Andreát a hivatalában fogadta Fülöp Róbert polgármester, ahol átadta neki azt a hungarikumot, amelyet a nemzet ajándékaként a királynő magával visz a Miss World választásra Kínába. Érdekesség, hogy a felajánlott csipkék közül Miss Hungary választotta ki az Országházat ábrázoló alkotást.

 

 

Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumi elnöke egy nyakláncként viselhető csipkével ajándékozta meg Szarvas Andreát. Andrea azt mondja, már nagyon készül a versenyre és örül annak, hogy a halasi csipkét viheti magával Kínába, ahol nagyon sokan csodálhatják. - Nagyon szép hungarikum, aprólékos munkát igényel, csodálom és szívesen kitenném én is a falamra - mondta Andrea, aki november 9-én utazik a verseny színhelyére. Ott egy kiállításon mutatják be az összes nemzeti ajándékot, majd jótékonysági árverést rendeznek. Szécsiné Rédei Éva, a halasi Csipkeház igazgatója büszke arra, hogy az iparművészeti remekünk eljut Kínába is. - Ez egy 16 centiméteres átmérőjű alkotás, amelyet még 1958-ban Molnár Béla tervezett. Azóta több példány is készült belőle, van a múzeumunkban is. Amit most a szépségkirálynő magával visz, az  240 munkaórának a gyümölcse- nyilatkozta az igazgatónő, aki aztán a Csipkeházban kalauzolta körbe a vendéget.

 

 

Forrás: halasmedia.hu